08 augustus 2011

Feessie bouwen?!


Heusden, deelgemeente van Destelbergen, is zich stilaan weer aan het opmaken voor de jaarlijkse kermis, volgende week, op het dorpsplein en in de naburige cafés. Terwijl het dorpse karakter de laatste jaren beetje bij beetje teniet is gedaan door ongebreidelde bouwdrift van diverse eigenaren en instanties blijft het gemeenschapsgevoel gelukkig nog wél overeind. Het is een tijd van afspraken, barbecues, keuvelen en kletsen tot 's avonds laat maar niet alleen dat.

Op dinsdag komen duizenden uit de verre omstreken zich vergapen aan de gekende Heusdenkoers. Vele Heusdenaars, waaronder ook den dezen, staan buiten en drinken een ferme pint of meer met buren en vrienden, een massa volk komt langs. Zo goed als iedereen neemt vakantie voor die wielerwedstrijd. De échte diehards, waaronder ook den dezen, nemen echter een hele week verlof. Je weet maar nooit, feessies bouwen vergt wel wat van een mens en zijn orgaan rechtsboven in de buikholte. Hoe kan het ook anders, op het dorpsplein staat een podium met daarnaast een bende vrienden en vriendinnen met steevast dezelfde vraag: "wat drinkt ge?!" Wat verder staan de kermiskraampjes waaraan vrienden en vriendinnen staan met steevast dezelfde vraag: "wat drinkt ge straks?!" Iets verderop enkel maar horecazaken met vrienden en vriendinnen, afin, steeds weer diezelfde vraag :-) Carpe diem aan honderd per uur!

En dan wil een mens ook nog eens zijn stamcafé passeren...

Cool runnings,

Emmanuel

edit: tijdens het laatste weekend van augustus vinden ook de Melhoekfeesten plaats en aangezien de Melhoek ook Heusden is...

Geen opmerkingen: