19 augustus 2011

Een "klein pietje" met allergie...


Onze Franse bulldog "Biloute", vrij vertaald uit het Noord-Frans dialect "klein pietje" heeft weer een opstoot van zijn atopie-allergie. Vanochtend ging ik ermee naar de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinatie en besprak ik het probleem nog eens met de charmante mevrouw die ons Frans bommetje testosteron onder handen nam. Spijtig genoeg moeten we weer medicijnen geven, zij het iets minder dan bij aanvang van zijn allergieperiode. Het beestje ziet niet echt af maar het moet ook niet comfortabel zijn om een hele tijd met jeukende oogjes en vacht te lopen.

Omdat hij nog jong is, 2,5 jaar, wil de dierenarts nog niet aan het grof geschut beginnen en alles op een zachte manier proberen oplossen. We geven hem dus vanaf nu tot eind oktober om de twee dagen een visolietablet en om de twee dagen zijn pil Rilexine.
Voorts moeten we nog babydoekjes in huis halen om zijn oogrimpeltjes zuiver te houden want daar zouden anders wel eens infecties kunnen op komen en hypo-allergene shampoo om hem maandelijks eens te wassen. Wist zelfs niet dat dat mocht, we doen dat hooguit twee keer per jaar, we zien wel...

Met volle goeie moed zullen we dat beestje eens extra verzorgen, de dagelijkse knuffels misschien nog wat opdrijven :-) Hij verdient dat wel, want hoewel hij een ferm aanwezige hond is, blijft hij de held van het gezin. Klein pietje, groot hart!


Cool runnings,

Emmanuel

Geen opmerkingen: