19 februari 2009

Muziekschool in Heusden mag opkrassen.

Iedereen weet dat het oud schoolgebouwtje in de Steenvoordestraat (de vroegere "weging") binnen afzienbare tijd tegen de vlakte gaat voor het serviceflat-project van het OCMW. Op zich kan iedereen zich daar waarschijnlijk ook wel in vinden. Er is echter nogal wat vrevel ontstaan omtrent de totale verhuis van de Heusdense afdeling van de Muziekschool Destelbergen naar de nieuwe lokatie in Destelbergen-dorp. De gemeente probeert op deze manier verschillende vliegen in één klap te slaan, namelijk: het opgaan in een grotere scholengroep Gent, lagere werkingskosten, lagere kosten per leerling, ... Wat de gemeente traditioneel even naast zich neergelegd heeft is het lokaal overleg met de ouders. Zo kreeg iedereen een weliswaar zeer vriendelijke brief met de nieuwe data en leslocaties. Veel kinderen uit Heusden komen te voet of per fiets naar de cursus. Niet iedereen zal zijn kind graag naar Destelbergen laten fietsen of stappen. Hoe moeten sommige ouders straks het vervoer organiseren? Wat te doen wanneer je kinderen hebt die op verschillende lesuren in Destelbergen moeten zijn? Blijft alles nog combineerbaar met de nodige huiswerktijd? De N-VA fractie kaartte op de gemeenteraad nog maar eens het totaal gebrek aan communicatie van het gemeentebestuur aan en vroeg waarom eigenlijk geen filiaal van de school kan behouden worden in Heusden. Tja, dan komen we weer bij dat gekende fenomeen "gebrek aan beschikbare ruimte". Meneer Bostoen, de hof-bouwpromotor van de gemeente, zal daar alvast niet wakker van liggen... de kasten van huizen blijven als paddenstoelen uit de grond schieten.
Laat ons hopen dat voor de Heusdense jeugd stilaan wat ruimte (in àlle opzichten) gevonden wordt want waar je je goed voelt wil je ook later blijven, nee?

Cool runnings,
Emmanuel

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste
Heel mooi en heel aannemelijk geschreven.
Maar al eens gedacht dat er kinderen zijn die in Destelbergen wonen en toch ook wel iedere keer in Heusden moesten zien te geraken ?
Er bestaan helaas wel ergere dingen op deze wereld.
Groeten,
Rietje

Emmanuel zei

Beste Rietje,

Allereerst bedankt voor je reactie.
Natuurlijk zijn er ergere dingen op de wereld dan het opdoeken van ons muziekschooltje, ik schrijf dit stukje echter als Heusdenaar ;-) Je weet ongetwijfeld ook wel dat we hier in de deelgemeente niet bepaald verwend zijn qua sociale en culturele accomodatie... Het kan nooit de bedoeling zijn om van Heusden een slaapdorp te maken of wel?

Met sympathie,

Emmanuel

ps: hoe kwam je op mijn blog terecht?

Anoniem zei

Lees het hele blog, pretty good

Emmanuel zei

@Anoniem: who's the unknown person behind anoniem?