09 oktober 2011

Rémy



Heel af en toe loopt het wat minder goed met iemand uit je familie.

Zo ook met mijn neef Rémy, zoon van mijn oom Thierry. Rémy heeft het niet altijd makkelijk gehad. Samen met zijn oudere broer Raphaël en jongere zus Hélène groeide hij op in omstandigheden die niet bepaald constant toppie waren. Zijn ouders kozen niet echt het rustigste en stabiele leven, de kinderen leerden zichzelf beredderen. De ouders zijn allebei al een tijdje overleden, veel te jong ook.

Rémy spartelde de dagen door, met broer had hij al een hele tijd geen contact meer, die was totaal de verkeerde weg ingeslagen naar 't schijnt. Even logeerde hij bij zijn zus, dat ging ook maar af en toe vlot.

Op een dag trok hij de voordeur achter zich dicht en vertrok naar een heel andere kant van onze Franse familieregio. Niemand wist waar hij ging wonen. Hij wenste geen contact meer met zijn familie, spijtig voor de mensen waar hij wél wat voor voelde maar het was maar zo. Geen contact, geen adres of telefoon. Hij ging alles maar weer eens alleen proberen, zijn leven weer op de goede sporen proberen krijgen en misschien, heel misschien, gelukkig worden?
Ik gun het hem van harte, ik hoop hem ooit nog eens te horen of te zien...

Tu nous manques cousin, donnes-nous de tes nouvelles. Et pour hier: bon anniversaire!

Cool runnings,

Emmanuel

Geen opmerkingen: