21 april 2008

En hij zag dat het goed was...


Jan Wajer, patriarch van de Vlaamse tak der roemruchte Wajer's uit Nederland was weer in zijn nopjes gisteren. Heel zijn nageslacht kwam samen ter gelegenheid van de verjaardag van Nick. Met terechte fierheid keek hij naar het geluk dat zijn drie kinderen uitstraalden, stuk voor stuk goed getrouwd en zeer voldaan in hun huwelijk. Schoonzoon Luc organiseerde zoals gebruikelijk alles in de drankafdeling, schoonzoon Emmanuel speelde de dankbare klant in diezelfde drankafdeling en schoondochter Ann probeerde tevergeefs te verhullen dat ze eigenlijk al van een goed overgoten feestje kwam. De sfeer zat er goed in, Ann werd op een gegeven ogenblik zowaar emotioneel en noemde haar schoonmoeder liefdevol "mama". Verbazing alom aan tafel, niet in het minst bij de schoonmoeder in kwestie. Nu ja, waar het hart van vol is nietwaar.
Ook de kleinkinderen lieten zich niet onbetuigd, zo was er weer een gesmaakte competitie "bal-over-de-omheining-trappen", overduidelijk gewonnen door Willem. De trofee voor "trap-eens-een-volle-kom-spaghetti-aan-diggelen" ging volgens waarnemers naar Lennert en/of Willem. Ook mooi gemikt was het staaltje "kegel-een-vol-glas-rode-wijn-omver" van Laetitia.
Aaaach, de zalige rustige familienamiddagen... Ik kan goed begrijpen dat mijn schoonpa daar zo naar uitkijkt. Volgende keer bij jullie thuis, Jan?
Cool runnings,
Emmanuel

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kijk er voluit naar uit tot die dankbare klant schoonpa jan , pappie gaat noemen ik zal waarschijnlijk een fleske meer wijn moeten open doen voor gewenst resultaat of nog straffere kost voorzien

de Schuuuuuuunste

Emmanuel zei

Hoe dat ge 't weet!
Dat zal minstens vijf liter Bourgogne, 24 flessen Duvel, twee fleskes Ricard en twee fleskes Cointreau mogen zijn, Luc!