28 december 2013

Als het echt àf mag zijn...




Ons verblijf hier op de Veluwe gaat steevast gepaard met lekkere verse vis eten.

Op vlak van kwaliteitsvolle vis worden we bij ons in Heusden natuurlijk wel verwend door Luka in de Tramstraat maar hier in Putten zit eveneens een zaak die een omweg waard is: Visgilde Foppen in de Dorpsstraat. Niet enkel de bediening is er uitermate verzorgd en vriendelijk, ook de gastvrijheid en flexibiliteit is lovenswaardig.

Mijn lieve echtgenote, de stralende en immer welgeluimde Sandra Gerritje Wajer, nam voor onze vakantie via internet contact op met Foppen met de vraag of zijn voor ons een sashimischotel konden bereiden die wij dan zouden ophalen op 27 december, gisteren dus. Algauw kregen we antwoord dat ze dit eigenlijk niet meer op de lijst hebben staan maar "dat ze het wel wilden doen op nadrukkelijke aanvraag". Wij benieuwd dus. Gisterenmiddag, na een uiterst mooi gepresenteerde koffie gedronken te hebben in hun verbruikzaal, stapten we de winkelruimte binnen waar de winkelverantwoordelijke vol trots de schotel presenteerde en duidelijk aangaf hoeveel plezier hij had bij het maken ervan.
Vakkennis, beroepsliefde, priceless...

Het hoeft geen betoog dat de avond niet vroeg genoeg kon beginnen: haardvuur aan, flesje wijn, dochters goed te genieten en de verse sashimischotel. Heerlijk.

Ik zei in het verleden al een paar keer dat geluk eenvoudig kan zijn maar sommige mensen maken het toch een ietsje meer.



Cool runnings,

Emmanuel

Geen opmerkingen: